BWT bestmax BALANCE najlepszym produktem targów EUROGASTRO 2016

11.4.2016 12:00   Warszawa

BWTbestmaxBalance_nagroda_najlepszy_produktSystem filtracji wody  BWT bestmax BALANCE został uznany Najlepszym Produktem Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2016. Nagrody przyznawało niezależne jury składające się ze specjalistów z branży HoReCa m.in. znani restauratorzy i szefowie kuchni.

Konkurs przeznaczony był dla wystawców 20 edycji Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro. BWT bestmax BALANCE został uznany najlepszym produktem w kategorii „Wyposażenie zaplecza kuchennego - sprzęt drobny i akcesoria”. Produkt zyskał uznanie jury m.in. dzięki 6-stopniowej filtracji w tym rozwiązaniu całkowicie usuwającemu jony srebra, dodawane zwyczajowo w celach antybakteryjnych w procesie filtracji węglem aktywnym.

BWT bestmax BALANCE to system filtracji pozwalający na optymalizację jakości wody stworzoną dla potrzeb wymagającej gastronomii.  To rozwiązanie, które dostarcza wodę wydobywającą pełne walory kawy, nadając jej smak i aromat godny największych koneserów "małej czarnej". BWT bestmax BALANCE pozwala także uzyskać wodę ubogą w substancje tworzące osady wapnia, takie jak Ca2+ , niemal całkowicie pozbawioną substancji organicznych i związków chloru oraz K+, Na+, PO3- i Ag+, co zapewnia ochronę urządzeń gastronomicznych przed awariami oraz ich dłuższą żywotność.

System filtracji BWT bestmax BALANCE to nowoczesna i ekologiczna technologia, bez stosowania szkodliwych dla środowiska chemikaliów, stworzona specjalnie dla branży HoReCa. Pomaga chronić urządzenia stosowane do przygotowywania kawy przed awariami z powodu korozji i osadów, a tym samym uniknąć kosztownych napraw i przestojów w pracy.

Więcej informacji o konkursie: http://www.eurogastro.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=130&Itemid=610&lang=pl

Targi Euro Gastro to jedno z największych w Polsce wydarzeń związanych z branżą HoReCa i okazja do zaprezentowania swojej oferty przez wiodące w branży firmy z Polski i zagranicy. W tym roku targi obchodziły swoje 20-lecie. Więcej informacji o targach: http://eurogastro.com.pl/

Podczas tegorocznej edycji targów firma BWT nie tylko zaprezentowała szeroką gamę produktów dedykowanych dla gastronomi, ale była także Złotym Sponsorem VIII Olimpiady Kawy.

Produkt BWTbestmax Balance - najlepszy produkt targow Euro Gastro

Odbiór nagrody BWT bestmax Balance najlepszy produkt targow Euro Gastro