Produkty

Zakres działalności BWT

BWT oferuje produkty, systemy i usługi związane z uzdatnianiem wody:

• pitnej

• dla farmacji i procesowej

• do systemów grzewczych

• stosowanej w wieżach chłodniczych i kotłach parowych

• do klimatyzacji

• basenowej

Własne centra Badania i Rozwoju zapewniają nam przewagę technologiczną we wszystkich obszarach uzdatniania wody. BWT stale optymalizuje procesy oraz rozwija i tworzy innowacyjne systemy m.in.: do wymiany jonowej, dezynfekcji UV, demineralizacji, dekarbonizacji, elektrolizy, elektrodializy, oparte na technologii membranowej (mikro-, ultra-, nanofiltracja i  odwrócona osmoza) oraz produkty takie jak generatory ozonu, generatory pary czystej i pompy dozujące. Nasze rozwiązania zapewniają idealną jakość wody do wielu różnych zastosowań, dlatego są stosowane na całym świecie. Unikalne membrany BWT do ogniw paliwowych to wydajne i ekologiczne zasilanie energetyczne na miarę XXI wieku.

Rozwiązania BWT produkowane są w Europie i codziennie sprawdzają się w wielu różnych zastosowaniach, zarówno w przypadku wody na wejściu domowej instalacji (Point of Entry) jak i w miejscu poboru wody (Point of Use). Dzięki nowej opatentowanej formule Mg2+, stosowanej w naszych filtrach dzbankowych i produktach do optymalizacji wody do ekspresów do kawy, automatów vendingowych lub pieców parowych, woda z sieci wodociągowej wzbogaca jest magnezem, a zimne i gorące napoje oraz potrawy mają wyjątkowy i niepowtarzalny smak. Dystrybutory do wody, filtry podzlewowe oraz systemy odwróconej osmozy to łatwy dostęp do czystej i bezpiecznej wody pitnej. Dzięki temu możemy zaoferować wiele innowacyjnych i nowoczesnych rozwiązań, które zapewniają wodę najwyższej jakości także w przypadku klienta końcowego.