Hotele, restauracje i catering

Woda odpowiedniej jakości podstawą sukcesu na rynku

   

Ocena punktu gastronomicznego dokonywana jest często tylko na podstawie krótkiej wizyty i pierwszego łyku kawy lub herbaty. Wielu klientów posiada w domu ekspresy wysokiej klasy, a filiżanka espresso jest dla nich ukoronowaniem smacznego posiłku. Dlatego restauracje, które nie przywiązują wagi do jakości napojów gorących, mimo ładnego wystroju i smacznych potraw, mogą mieć problem z osiągnięciem sukcesu na rynku. Espresso o pełnym smaku i aromacie, z naturalną kremową pianką oraz świeżo parzona herbata bez nieestetycznych osadów to niezbędne minimum, którego oczekują klienci. Najwyższa jakość ziaren kawy oraz liści herbaty to jednak za mało. Potrzebna jest jeszcze woda odpowiedniej jakości.

  

Czynniki ważne dla napojów gorących mają też wpływ na jakość potraw. W przypadku pieców konwekcyjno-parowych woda najwyższej jakości wydobywa naturalne walory warzyw bez pozbawiania ich kolorytu i ułatwia uzyskanie idealnego smaku i struktury mięsa. Smaczne potrawy to nie tylko zasługa najwyższej jakości produktów i odpowiednio dobranych przypraw, ale także wody o odpowiedniej twardości, pozbawionej składników pogarszających smak i zapach. BWT water+more oferuje szeroki wybór filtrów, stworzonych specjalnie dla gastronomii, takich jak BWT bestmax, dostarczających wodę spełniającą standardy i oczekiwania najbardziej wymagających restauratorów i ich klientów.

 

Optymalna jakość wody zapewnia pełną wydajność ekspresów do kawy urządzeń vendingowych i systemów konwekcyjno-parowych do nowoczesnego gotowania i pieczenia. Stosowanie filtrów do wody dla gasatronomii zapewnia wysoką jakość gorących i zimnych napojów i smaczne jedzenie oraz zadowolenie klientów i zyski dla firmy. Filtry BWT water+more to sprawdzone i niezawodne metody uzdatniania wody, stworzone specjalnie dla potrzeb branży gastronomicznej.
Systemy BWT do uzdatniania wody dla gastronomii