Pełnia smaku i aromatu
dzięki technologii Mg2+

Kuchnie, restauracje i bary

Higiena i doskonały smak to podstawa sukcesu w branży gastronomicznej

Twarda woda jest często nieuświadomionym źródłem frustracji właścicieli punktów gastronomicznych ponieważ powoduje powstawanie osadów wapnia, które mogą być przyczyną awarii urządzeń AGD oraz powodują nieestetyczne zacieki na zastawie stołowej, wymagające kłopotliwego polerowania i stosowania środków nabłyszczających. Zmiękczanie i odsalanie wody chroni przed osadami, a tym samym zapewnia pełną wydajność sprzętu gastronomicznego, zapobiega powstawaniu białego nalotu na zastawie stołowej oraz pozwala zmniejszyć zużycie środków myjąco-piorących i detergentów.

BWT oferuje duży wybór produktów do uzdatniania wody dla gastronomii. Innowacyjna technologia Mg2+ wzbogaca wodę w magnez, dzięki czemu nie tylko gasi ona pragnienie, ale także nadaje wyjątkowy smak potraw i napojów. Gama filtrów BWT bestmax pozwala na uzyskanie wody najwyższej jakości i na wyjątkową, pełną aromatu kawą i herbatą dla Twoich gości, a także zmniejsza ryzyko awarii i zapewnia pełną wydajność ekspresów do kawy, automatów vendingowych i pieców parowych.
  

Kompleksowe uzdatnianie wody dla kuchni, restauracji i barów dzięki technologiom BWT:

Zmiękczanie

Odsalanie częściowe i całkowite

Filtracja

Odwrócona osmoza

Technologia Mg2+ 

 

Korzyści mówią same za siebie:

  • wyjątkowy smak kawy, herbaty i innych napojów gorących dzięki wodzie wzbogaconej magnezem (technologia Mg2+)

  • lśniąca zastawa stołowa i sztućce, bez zacieków i białego nalotu 

  • mniejsze zużycie detergentów do zmywarek  

  • wydłużenie żywotności sprzętu kuchennego(zmywarki, ekspresy do kawy, piece parowe)

     


Odwrócona osmoza

Zmiękczanie


Filtracja